Over ons

Innovatie in de agro sector is van alle tijden. De ontwikkelingen gaan snel. Kijk maar eens een beetje achterom. Na de Tweede Wereldoorlog is er een steile ontwikkelingscurve te zien. Denk maar aan de mechanisatie zoals we die nu kennen en hoe die mechanisatie er 50 jaar geleden uit zag. Heel lang was de trend groot groter grootst zodat machines de relatief dure factor arbeid konden vervangen. Anno 2019 staan we aan de vooravond van een kentering. Grootte is niet meer maatgevend maar automatisering doet zijn intrede. Robotisering zie je in allerlei sectoren opkomen zo ook in de agro sector. Duurzame ontwikkelingen worden langzamerhand gemeengoed. Lange termijn denken en bodemverbetering zijn onderwerpen die meer en meer boeren aanspreken.

“Kansrijk voor Flevoland en de rest van Nederland”, zo dachten we over deze veranderende houding. Een aantal van ons is werkzaam in of rondom de agro sector in Flevoland en die omslag in de agrarische wereld heeft ons doen besluiten om onze krachten te bundelen. Onder het motto “samen staan we sterker” is in 2018 de stichting Future Food Production opgericht. Met onze gezamenlijke netwerken en kennis is het de ambitie van de stichting om Flevoland als DE akkerbouw provincie van Nederland op de kaart te zetten. Het doel van de stichting Future Food Production is om kansrijke, innovatieve initiatieven in de agro sector in Flevoland vooruit te helpen.

Jessie de Lange – secretaris

Als medewerker van Horizon Flevoland een hele tijd werkzaam geweest in de agro sector in Flevoland. Jessie heeft allerlei innovatieve projecten aangejaagd vanuit haar functie als projectleider Agro Food en heeft zodoende ook een waardevol netwerk opgebouwd met daarin agrariërs, technisch MKB, regionale overheid en kennispartijen. 

Gert van der Burg – algemeen lid

Als het gaat over geomatica. “Informatie over de aarde vanuit de ruimte”, dan is Gert DE persoon die je moet spreken. Hij heeft veel technisch inhoudelijke kennis over dit thema. Hij is werkzaam geweest bij het NLR en bij het Geomatica Business Park in Marknesse. Gert heeft veel ervaring met grote projecten en heeft ook bij de nationale overheid zijn ingangen. 

Jetze Kempenaar – voorzitter

Vanuit zijn vroegere functies bij de Rabobank is Jetze altijd nauw betrokken geweest bij de Agrarische sector. Momenteel is hij zelfstandig adviseur en ondernemer. Jetze is voorzitter van het bestuur en houdt er van om nieuwe initiatieven aan te jagen.

Auke Hoefnagel – penningmeester

ls directeur van Flynth Urk – Noordoostpolder en voorzitter van stichting Masterplan Duurzame Visserij betrokken bij de stichting. De ervaring en de kennis die Auke heeft opgedaan met de innovaties in de Visserijsector is zeer waardevol voor hoe de stichting Future Food Production zich nu inzet voor de agro sector.

Cor van Veldhuijsen – algemeen lid

Als directeur van het Agro Food Cluster heeft Cor een groot netwerk van bedrijven in de agro sector om zich heen en weet zodoende als geen ander welke zaken er actueel zijn in de sector. COLOFON

Future Food Production

  • Future Food Production
  • Nagelerweg 1
  • 8304 AB Emmeloord
  • ln.noitcudorpdooferutufofni